Тест по грамотност - елементарен
Казват, грешките били човешки,
но за запетайката неправилна една
падна някога една глава.
„Да се обеси не, да се освободи”-
бе казал царят на слугата.
За запетайката не споменал, уви
и паднала на задържания главата.
„Живей, не просто съществувай”-
подобен случаят е тук.
Затуй народът ни слугува
пожизнено на някой друг.
„4ета” и „пи6а” и „zdravei”
във миналото ще запратят
песнИчката, в коя се пей
за делото на солунските братя.
И вече слушаш без да чуваш,
четеш без „гък” да разбереш;
на страсти собствени робуваш
и кланяш се на „like” и „cash”.
В €вропата с цървулки крачим,
по ганьовски и този път;
в светините открито храчим
а те в гробовете си се въртят.
Свидетельство о публикации №113081307676