Кожен за свое

Кожен за своє

Сонечко встає,
Сонечко лягає,
Кожен щось своє
За цю днину має.

Бідний багатій
Конкурента має,
Взявся той до дій –
Ринки відбирає.

Багатій збіднів
На мільйонів двісті,
Й це за кілька днів,
Це трагічні вісті.

Бідний трудівник
Комерсанта лає,
Той раптово зник,
З праці виганяє.

Трудівник збіднів
На  п’ять тисяч двісті,
Й це за тридцять днів,
Це трагічні вісті.

Бідний молодик
Владу й долю лає,
Він навчатись звик,
Вивчився й гуляє.

Молодик збіднів,
Має нуль в зарплаті,
Й це за триста днів,
Це трагічно справді.

Тільки оптиміст
На трагічне чхає,
Він, мов окуліст,
Чітко бачить й знає.

Зміниться усе,
Треба почекати,
Є в нас хліб й сальце,
Годі вже кричати.

Сонечко встає,
Сонечко лягає,
Кожен за своє
Душу надриває.
121.08.13.


Рецензии