Раптова зустрiч

Ой, зелений гаю,
Я тебе питаю,
Як зустрів дівчину
Чом без неї гину.

Щиро ж привітався
І Петром назвався,
Вона ж усміхнулась
Й мовчки відвернулась.

Та пішла між люди,
Я ж шукаю всюди,
Та ніде не бачу,
Сяду і заплачу.

Ой, зелений гаю,
Я тебе благаю,
Мабуть, я кохаю
Й що робить не знаю.

Що ж мені робити,
Як без неї жити.
У гаю зеленім
Щебети шалені

Всі затихли разом,
Бо Петро їх вразив
Розпачем кохання,
Марністю шукання.

Ой, зелений гаю,
Я Петро благаю,
Вітер скрізь літає,
Вітер усе знає.

Поспитай у нього,
Дружбана свойого,
Милу де шукати
І мені дай знати.

Вітер усміхнувся
Як у гай вернувся,
Дівка та заміжня
Й справді мила й ніжна.

Гай Петра обманить,
Щебетом заманить
Й на Петра подіє
Й розпач геть розвіє.

Спогади ж лишились,
В душу заселились,
Вже Петро не плаче
І спокійний наче.
09.08.13.


Рецензии
Порадій же Петре,
Молодець, допетрав!

Григорий Божок   09.08.2013 13:20     Заявить о нарушении