Штучнiсть

Порожні чергові слова,
Фальшиві фрази, побажання...
Гуде мережа світова:
Усе нові й нові вітання,
Шаблонні, штучні, лицемірні –
Самотня й відчайдушна гра,
Що йде у безвість...
Не потрібні
Зусилля ці, вони – мара.

Насправді, а не напоказ,
Що на душі – ніхто й не знає.
Спілкується знов раз у раз,
Назавжди втрачене шукає.

Біда ж? Усе колись мине...
Смайликів щиро завантажать,
Фото прикольне не одне –
Як зможуть, тут тебе розважать...

І знов забудуть, перейдуть
На актуальніші розмови...
«Все буде добре»... Роки йдуть –
Життя ж однакові основи.

Брехня і штучність – головне,
Чим рухається спілкування.
Ворог для всіх – хто це збагне,
Обравши вічне німування.

Так тільки щирість збережеш,
І сам себе ти не загубиш,
Спокій і мир душі знайдеш,
Уявних друзів хоч розгубиш.

07.08.13


Рецензии