Двойно

на Г.

Когато в някой най-нормален ден
от този свят по пътя си замина,
ти вдишай двойно. И заради мен
доизживей най-лудите години.

Върви нагоре, както аз мечтах,
на връх баира кръст да си побиеш.
Отдавна всичко лошо изживях,
оставям ти доброто да допиеш.

Защото е жестоко да си сам,
да бъдеш някой, но останал ничий.
Каквото мога, всичко ще ти дам –
живот за двама... Просто го обичай!

Живей със хъс, че идва съден ден –
светът ще се задави от омраза.
Затуй живей! Безумно! И за мен...
А аз отгоре двойно ще те пазя.


Рецензии