Стефан Цанев Молитва към Анна

Стефан Цанев
МОЛИТВА КЪМ АННА http://www.stihi.ru/2013/08/01/38

Ела на гроба ми, мини със пръсти
по буквите на името ми върху кръста,
постой минута-две, мисли за своето начало
и ще възкръсна аз с душа и тяло,
ще бъда жив минута-две, а може ден –
докато мислиш ти за мен.

1982 г.
 
МОЛЬБА

Прочитай на могиле ты имя моё,
Где означено датою смерти число.
Помолчи ты немного, склонившись к земле,
И, услышав тебя, я воскресну на день
Или, может, всего на минуту-на две,
Буду жить, пока думаешь ты обо мне.


Рецензии
Большое спасибо, милая Лариса.
С теплом,
К.

Красимир Георгиев   01.08.2013 01:36     Заявить о нарушении