Играя и римувам

Кукувицата закука-
пролетта е ...       (вече тука)

Приятелката ми е Мая,
цял ден с нея си ...      (играя)

Бързоножко, белодрешко
и другар на Ежко Бежко.
На полянката играло
цял ден ...              (Зайченцето бяло)

Кацна малката калинка
върху клонче от ...           (малинка, глогинка, къпинка)

Само кашля и се дави
моят дядо Слави.
Затуй баба му се кара,
щом запали той ...          (цигара)

На света си ми едничка
най-, най-, най- добричка.
Тебе аз обичам само
скъпа моя, мила,...    (мамо)

Риба котаран обича,
да си грабне той наднича.
Сладко, сладко котаран
хапва си сега ...          (шаран)

Край огнището цял ден
се изтяга уморен.
Затуй нашия писан
го наричам ...    (мързелан)


Рецензии