Рожден ден на овен

 ПОСВЕЩЕНИЕ:
               
                Посветено на деня Рожден
                на всеки априлски овен,
                роден в година на козата-
                това е фауна богата.
               
                И тъй дойде април-
                най- пролетният месец на земята.
                Месецът, кога съм се родил
                под „знака огнен на овцата”.

                Звездите сочели ОВЕН.
                Годината в Китай- КОЗАТА.
                Характер бил ми отреден
                в основата да е ината.

                И тъй с рогата все напред
                (коза било или овен)
                години се редят безчет
                бележат моя ден Рожден.

              П.П.
             В априлско утро, ранен час
             пръв боен вик надал съм аз.
             И днеска съобщавам с чест
             навършвам аз четирдесет и шест.

              П.П.П.
            Последният куплет е посветен
            само и единствено на мен,
            но можем да го отделим изцяло,
            ако ви се е видяло,
            че за вас се туй отнася,
            но възрастта не се наглася.


Рецензии
Я родилась 6 апреля, но в год быка)

Оксана Нездийминога   01.08.2013 16:27     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.