Различно мнение

На всички не еднакво животът се усмихва
и слънцето еднакво за всички не пече.
Накрая не еднакво и дните ни притихват
и даже не еднакво животът ни тече.

С пари, ме убеждават, не всичко се купува.
Купува се, ви казвам, но с повечко пари.
Приятелство, другарство- "пари това не струва"!
А сигурно ли неподкупните са по-добри?!

Добро, красиво, правда през всички векове
различно означават, не са еднакви те.
В страни и континенти, посоките в света
различно се тълкуват тези словеца.

Не смея да мечтая врага си да обичам,
но помня, че сме гости на нашата Земя.
Към всички се обръщам и аз в това се вричам-
поне да не се мразим, да приемем другостта!


Рецензии