Салкын чишмэ суын эчэ калсан...

Салкын чишмэ суын эчэ калсан,
Озын жырлар сузып жырлама,
Такыр юлын урау тоелса да,
Сазлык сукмагына син юл алма.

Юлдашына ышанычын жуйсан эгэр,
Кабат суз бир, - диеп сорама,
Кунелен тарткан кешен озелеп котсэ,
Бар янына, берук сонлама.

Хислэр ялкынында адашсан да,
Барган юлларыннан борылма,
Донья урманында арып-талган чакта
Нэзек агачларга бер дэ сарылма.

Кунелендэ бер чын сою булса,
Буш назларга берук алданма,
Йорэгенне берэулэргэ эйткэн булсан,
Башкаларга ярып бирэм диеп канлама...



2013


Рецензии