Протест
некадърници да ме управляват!
Писна ми от техните ритници.
Като гражданин това ли заслужавам!
Да ме грабят всеки ден законно
с измислените данъци и такси,
а аз да кимам благосклонно:
„Абе, стой, приятел! Трай си!”
Да поскъпва ежемесечно водата
и тока да не мога да платя;
заплатата- на месеца за до средата
или без работа на опашка да стоя.
Писна ми от партии и политици!
По кой ли начин да изляза на протест-
на площада ли с плакат и голи цици
или на мирно шествие с народ злочест.
А може би калашников да грабна
и да зачаткам тъй- наред.
И какво на мерника попадне
със „Българи- юнаци!” и „Напред!”
Оправията къде е аз ви питам!
Къде е правилният светоглед!
Със турски сериали, с чалга ритъм
възроденият народ върви напред!
Вървим... като овце на заколение,
а не като възроден народ.
Затуй достойни сме за съжаление
и за дървения си госпОд.
© Дани Ди
Свидетельство о публикации №113073008080