Лични дисонанси

      ***
Днес е друго майското небе
във всяка локва се оглежда
чаровно раздипля душата
за пиянство и безумия...
само очакване
пак и пак
облаци тропат по тялото копринено
сълзи
и сгушило моята горест
изсипва по врата ми хладни капки
зелен глас рехаво тропосва
шепота
в мокро
и май увисва  в очите
с вкуса на дъждовна вода...

      ***
На много градуси е лятото
лениво
топло
жълто
пламенно дихание от юнски скут...
отмята ден след ден
разхвърля капка боса тъга
за сън в прохладни вечери
с дъх на ябълки петровки...
чаша бяло вино нямо крещи
на лудост
когато младостта ти маха
за сбогом

     ***
Слънце тече
през бяла роба
загърбен сън усуква лъч един
мокри бедра
копнеж или мираж...
гръмва поглед като придошла река
в знойно време
...съблича ме
гола


Рецензии