Життевi врожаi

               

Нависають думки важкуватим колоссям на плечі.
Пролітають роки. У життя насувається вечір.

Фільтри – на почуттях. Перевірка сумління сурова:
Що в колоссі життя – чи добірне зерно, чи полова?

Невблаганні роки. Час примусив назад оглянутись,
Зняти перстень з руки і в невинності шлейф зодягнутись.

Не шкодую про вік. Нема в серці образ і тривоги,
Лиш за кожен свій гріх прошу ласки Всевишнього Бога.

Вслід пливе каяття. Його хвиля спокус здоганяє.
На терезах життя човен долю вверх-вниз колихає.

Справді, було всього у зважнілім життєвім колоссі.
Дух злітав до зірок. Все, що мріялось, майже збулося.

І Всевишній любив. Дав на долю моменти квітчасті,
Щедрі пригорщі див, зорепади кохання і щастя.


Рецензии