Обещание за лятната ваканция

Обещавам да съм непослушна,
да тичам от зори до мрак,
да лудея докато ме гушне
Сънчо в късен нощен час.

Обещавам книжка да не бутна,
буква да не прочета;
в главата ми ежеминутно
да е лудешката игра.

Обещавам вятъра да гоня,
звезди с ръцете да ловя,      
слънчев лъч да яхна и да поря
простора; морета да браздя.      


Рецензии