Ще те търся
в морето от човешките очи,
в безбрежния поток от влюбени,
в безкрайността на моите мечти.
Ще надничам търсещо в копнежите,
ще блъскам по заключени души,
сърца ще късам, ще ровя по стремежите,
ще търся, тичам, викам – ще боли!
И, ако някъде случайно те открия,
ще спра, ще седна, ще поема дъх.
Със поглед и копнеж ще те изпия,
но няма да ти кажа, че съм тук!
Ще галя с поглед твойте очертания,
ще милвам нежно силуета скъп,
ръце ще ти протегна от желание...
Недей посяга - огън с пламък-скръб!
Свидетельство о публикации №113072907258