Висящи и стърчащи работи
като се замисли тъй човек:
виси работната заплата
от близо вече четвърт век,
на някой му висят краката,
висят съдебните дела,
висят ми мислите в главата,
висят и ... другите неща.
И положението е висящо,
висят цигари, хляб, кафе.
Народецът за всичко плаща
има - няма, ще - не ще.
СТЪРЧАЩИ РАБОТИ (Антистрофа на „Висящи работи”)
Навирило ми се да кажа
за стърчащите неща.
Стърчат чадърите на плажа,
стърчат на шапката пера;
щръкнала ми е косата,
щръкнало ми е отпред
на бретона на главата
кичур въобще без ред.
В ерекция ми е перото,
готово творчески да изгърми;
излива стихове, защото
не ще покорно да седи.
Свидетельство о публикации №113072907244