На един приятел

Непоправим си - затова те ценя.
Ти вдъхваш ми надежда свята,
даряваш ми ти вяра, вместо цветя
не чакаш нищо за отплата.

Настояваш да ме виждаш всеки ден.
Да ти говоря дълго все за мене.
Объркваш чувствата, оставам в плен
на посветеното от теб за мене време.

А то лети и скоростта на светлината   
по- бавна е от неговия бяг.               
Ще останеш ли до мене в кръговрата   
на дните ми? Ще бъдеш ли мой бряг?   


Рецензии