Другата
Дали сама съм в твойте мисли?
Докосваш нежно мойте рамена
и устните ти са ми близки.
„Обичам те” – шептиш, но някак глухо.
Далеч от мен сега си може би.
Гласът е дрезгав, гърлото е сухо,
а мисълта при другата лети.
Но пламъчета в погледа ти блясват,
в усмивка грейва твоето лице,
ръка докосва ме и в миг се стряска
и в ужас трепва твоето сърце.
Летеше ти със облаците бели –
за миг помисли, че си с нея сам.
Във мислите... Ах, тези мисли смели!..
Далеч от нея тялом – духом там.
О, как за мене аз да те запазя!
За себе си единствено, за мен!
От мислите ти как да те предпазя
поне за ден, поне за някой ден!
Свидетельство о публикации №113072803396