Морски залез

Вятърът гали вълните в морето,
лодки се клатят едва;
корабче малко пристига и ето-
близва с носа си брега.

Слънчево зайче играе с водите:
гмурка се, плиска, искри;
небесна дъга нарисува с вълните
и после в морето се скри.

Чайка зареяна в шира безбрежен
към залеза бавно пое;
червения диск уморено понесе
на своите бели криле.

***
Морска шир- простори необятни:
любов и болка, радост и тъга.
Нощни плажове- огньове златни:
сладък  грях, падение, вина.


Рецензии