Спомен от първата среща

Ноември ронеше листата мъртви,
а нежно слънце галеше деня.
И чувства и копнежи смътни
пътуваха със нас в една кола.

След туй луната, ледена, бездомна,
се спусна и изгря в нощта
и скри тя любовта ни незаконна
във лоното на свойта самота.

На страстите в жаравата гореща
навлязохме дълбоко след това.
Но споменът от първата ни среща
е вечно жив във моята душа.


Рецензии