Самота - студено, мрачно, пусто, сиво

Студено, мрачно, пусто, сиво,
бездънна нощ в полето диво,
а някъде в безкрая – аз.
Шептя без думи и крещя без глас.

Мъртвешки бледа пълната луна,
изцъклена и едноока,
зове ме сякаш: ”Тук ела
тръгни без път и без посока.

Сама сред хорската тълпа си ти
и аз сама съм сред звездите.
Ще слеем общо двете самоти
и може би ще сме честити”
 
А колкото студено да е там,
душата ми от мраз тук леденее,
от моя студ на нея ще предам
тогава, сигурно, аз ще се сгрея!


Рецензии
Звучи жестоко, свирепо, кара те да настръхнеш, но е изразително, образно. Какво да се прави, на самотата не й трябва вдъхновение.

Дани Ди   28.07.2013 11:26     Заявить о нарушении