Лiкарськi поради

Щоб хворОбу подолАти,
ЯкА в менЕ вчепИлась.
До лікаря пішов в палати.
Надія ще лишИлась.

Послухай лікарю,мерщІй,
Як злИдню цю здолАти?
Прийшов до вас в момент складнИй,
ОтрИмати порАди...

ЕгЕш.Прийшов.Побачив я.
І як ти здогадАвся?
НевжЕ в тебЕ огОнія?
Аж бачу ти злякався!

ПосИдь милок,я подивлЮсь,
Що трАпилось з тобою.
Не шмигай носом немОв гусь,
Та й не крутись юлою.

Тобі порАду зАраз дам.
ПриймАти ліки трЕба.
РецЕпта випишу,віддАм.
Бо є така потрЕба.

ЧекАйте лікарю.Так що?
Яка болячка в мЕне?..
Та мОже трАпитись будь щО.
ДурнИця,як на мЕне...

Ну а рецепт на ліки,як?
Проти якОй хворОби?..
Ой.Бачу друже ти-маньяк.
І звідки стільки злоби?

ПовАги не достАтньо в вАс.
ПіклУюсь,як про сина.
Ось.КОжен день в обідній час,
ПриймАйте ложку керосина!

ВізьмІть рецепт від пращурІв.
Він дОбру дію мАє.
Це-є лайнО гірськИх щурІв,
Що в чистих гОрах обітають!..

Спасибі доктор.Я пішОв,
НегАйно лікувАтись.
Бо відчувАю,що немОв,
Потрібно рятувАтись!..

ЧекАй.КудИ тікАеш ти?
Щоб злИдню враз здолАти,
Потрібно грОшики внестИ.
В лікАрню,на палАти.

І ліки ці,що прописав
Тобі,"мій сокіл зрячий",
В аптЕці є,де я казАв.
Ти зрозумів юнАче?..

ЕгЕш.А як же?Зрозумів.
ХворОби щоб позбУтись,
КупУйте ліки в "дерунІв",
Щоб вам не лоханУтись!..

Який остряк.Ти дЕ працЮєш?
МабУть в театрі,натощак?
ЗпочАтку смІшно всім;ти чУєш?
А дАлі бУде Аби як...

Та дОсить доктор.Я пішОв.
За день,до прАці стану звИчний...
Ух ти!ДалЕко як зайшОв!
Та ще й такИй оптимистИчний!

Ти полікУйся,не лінись.
Попий мікстУри рІзні,
Та в дзЕркало завждИ дивИсь,
Щоб бАчив все,що не запІзно...

Побіг з ліКарні я,скорІш.
ЦьомУ був дУже рАдий.
І про хворОбу позабУв.
Це - лІкарські порАди!


Рецензии