Късна любов

Закъсня. Толкова дълго те чаках.
Аз не чаках, към тебе вървях.
Разлюбвах и любех, и смях се, и плаках,
но посоката вярна държах.

Ти дойде. Познах те веднага,
дълго търсена, късна любов!
Плисна в сърцето ми музика блага,
сякаш сетният лебеден зов.

В моя мир те допуснах и зная,
нямам право на крачка назад.
С теб завинаги ще сме до края
на дните ни в този и другия свят!


Рецензии
Тя, късната любов, винаги е по- спокойна и трезва. Няма изгарящите страсти на влюбването, по-мъдра е; знае какво търси и какво да очаква.

Дани Ди   26.07.2013 17:51     Заявить о нарушении