Як довiдку дiстати

Колись довЕлося мені,
ДОвідку здобУти.
Враз до контори "полетів",
Там чЕрга ж може бУти.

А людей в конторі - тьма.
НемОв стоять зі вчОра.
ЯкщО казать,що це страшнЕ,
Це мабуть не казать нічОго.

Ой лИшенько! І де ж мені
У чЕрзі край питАти?
В якОі черзі? Тут Іх три!
Стоять немов солдати.

І двері різні,кАзна щО.
Куди ж мені стояти?
Да я вже згоден на будь щО,
Щоб довідку цю мати.

Гей люди!Що за маячнЯ?
Скажіть мені,хороші:
Ти спробуй ще дійти до справ,
Та ще й заплатиш гроши.

Міцно черги я тримАвся,
ТЕрся до упаду.
МрІяти ще намагАвся,
Про склЯнку лимонаду.

Та дістАвся вже Ж до спрАви.
У двері заглядАю.
ЖІночка сидить в упрАві.
Ій кажу,благАю:

Мила жіночка. Краса.
ДОвідка потрібна.
ВІдповідь:ой небеса!
Мені вже так огИдно!

Тут кОжен день товпа тремтИть,
Як мухи на навозі.
А як прийшла бажАна мить,
УтрИматись невзмОзі.

Так ось.В сусідню дверь ідІть.
ВізьмІть отАм папЕри,
Що свідчать всім заздалегІть,
БоргИ та контролери...

Боргів немає.Ось вам хрест!
Є бланки рІзні,тОщо.
Ми ж не Стокгольм,ні Бухарест,
І не Пекінська роща.

В ті двері черга тЕж страшнА,
За день не відстоЯти.
Невже Ж не можна крізь вікно,
Бухгалтера спитАти?..

АвжЕш.Порядок є такИй.
НавІщо мУльку трАвиш?
Та й тИ,такий як всі,простИй.
Мені на нерви дАвиш!

Ідіть,кажу я вам,ідіть.
ВізьмІть усі папЕри.
А Якщо станеш тут хамить,
ВідчУеш пульс "мигери"!

Ну що ж тут зрОбиш.І "пішОв",
В сусідні двері лізти.
А чЕрга так менЕ стовклА,
Аж захотілось Істи.

ХитАвся я тудИ,сюдИ.
Два тИждні вже минАють.
Які ж винОсливі всі ті,
Хто дОвідку вже мАють.

Та звідки ж це усе взялОсь.
Щоб довідку придбАти,
ПовИнен я,як старий "лось",
Усі кущі здолАти.

ЯкщО я лікар?Тоді щО?
До мЕне жіночка ця вхОжа.
Так я повИнен Ій казАть;
НехАй Господь вам допомОже!?

Так що ж нам жИти не дає?
РобИть нам заважАє?
МабУдь,що кОжна мала вош,
СебЕ начальником вважАє?

В житті багато є чогО.
Характер,"забубОни".
ОблИш народ!Хай грець йогО!
ЗупИнимо припОни!


Рецензии