Теорiя трьох поколiнь

                1
Перше - бере  життя  й  освіту,
Фундамент  залишає  дітям.
Другому - дають  статус  й  освіту:
Рівень  життя  й  достаток  світить.
А  третьому - вже  все  дають,
Вони  лишень  беруть  й  деруть.
                2
Перше - в  житті  своїм  активне,
Сміливе,  ініціативне,  сильне.
Друге – раніш  набуте  споживає,
Примножує  чи  хоча  б  тримає.
Третє - в  житті   лиш  розкошує,
Нудьгує,  витрачає,  ледарює.
                3
Коли  ж  четверте  підростає-
Їх  доля  першого  чекає.
Якщо  вони  це  не  відчують,
То  остаточно  деградують.
Так  трійку  Бог  облаштував,
А  я  лиш  скромно  описав.
                *
Гріха  в  «теорії»  не  маю-
З  правил  винятки  бувають.
Відлік  жартів  також  милий-
Чистота  в  нечистій  силі.
Ви  придивіться – три  по  шість:
Бог  не  здасть,  свиня  не  з'їсть!
        14.07. 2013р., Київ


Рецензии