Скiльки ти ще проробив?

До заводу, на роботу,
Хлопець влаштувАвся.
ПеретнУвши прохідну,
ТрОшечки злякАвся.

Теріторія велИка,
І багато корпусІв.
ПочуттЯ - немОв каліка,
На майдані "татусІв".

Став хлопчИна до верстАту,
Підготовив інструмент.
МАйстра слухає порАду,
Як новИй цікавий бренд :

Ти роби як слід юнАче,
Не лінУйся, схоменИсь.
Та й зарОбиш ти добряче.
Ось розцІнки. ПодивИсь.

Закрутився хлопець страстно.
Місяць гнувся як батрак.
Ось, до каси своєчасно,
За грошИма став юнАк.

Як побачив ту зарплату,
РобітнИк очуманІв:
НАщо ти менЕ про плату-
Каже мАйстру - надурив?

Майстер мовить:Що ж ти хочеш?
Тільки місяц, небарИсь.
Ходиш тут як пінь, буркОчеш.
Краще йдИ та підучись.

Місяць, дрУгий, третій, тОщо,
Пролетіли стрУмко вряд.
А зарплата все на місці,
Як для учнів, для "малЯт".

Як запИтуеш в начальства;
Де ж я гроші загубив?
Відповідь завждИ прекрасна;
Та скільки ти ще проробИв?

Що ж ти вдІєш? Як тут бУти?
Не старИй я ще. ЮнАк !
Що? Мені не треба жити?
ПрацювАти просто так?

Так! БатрАч, батрАч юнАче.
Вже й родИну загубИв.
Відповідь завждИ крисЯча;
Та скільки ти ще проробИв?!

Це система,друг, "Совкова"!
Паразитна дуже! Скрізь!
БезкоштОвно гнуть панОве.
Прогибайся, хоч вдавИсь.


Рецензии