Тан алдында Энкэм тошлэремэ керде...
Якты елмаюлар иде йозендэ.
Сузсез генэ чэйлэр эчэ иде,
Жилэк яфраклары йозэ чэендэ.
Караш сирпеп жылы куз салды да,
Жырла , балам,- диде,-мин чэй эчкэндэ...
Нилэр уйларга да аптырадым...
Якты йозен хэерлегэ юрадым.
Озеп жырлар сэлэтлэрем югын
Энкэм белэ иден бит,
Моннарымны койгэ тугел,
Сузгэ генэ сала идем гел.
Бэби чакта син бэулэгэн койне
Хэзер сина узем койлэрмен,
Элли-бэлли бэу Энкэем
Экиятлэр дэ сина сойлэрмен...
Тыныч йокла, Энкэм, бишегендэ
Тирэ ягын алсу гол булсын,
Яннарына мин койлэгэн бэудэн
Якты фэрештэлэр жыелсын.
Сина атап ерак урманнардан
Пешкэн жилэклэр дэ жыярмын,
Кызыл жилэк тэлкэшлэрен
Яннарына синен куярмын...
Элли-бэлли бэу, Энкэем...
2013, июль
Свидетельство о публикации №113071002253