Время Сиесты

ЧАС   СіЕСТЫ.
Са зборніка "Гішторыі дзеда Алега".

Сонца  шчэ  ня  выпаўзла,
з-за  лесу...
А  я – вУды  ў  рукі,
ды й, на  рэчку !
Не  з  рыбацкага  якога  інтарэсу...
Толькі, каб  далЕй  ад  бабы  маёй  збегчы !

Лета ж  на  двары !
Самы  лепшы  ў  годзе  Час  сіесты...
Не  працуюць  нават  дахтары –
пенсіянеры  ўсе  на  дачках  дзесьці !

А  маёй – на  месцы  не  сядзіцца !
З  раніцы – агляд  хадзяйцтва.
І – знойдзе ж  “дзірку”,
і – давай  сярдзіцца !
Што, маўляў, я  дапушчаю  ратазЯйства...

А я жа – не  лайдак,
калі  што  трэба !
Яно, канешне ж,
ўсё  ламаецца, і  рвецца…
Але,баба – лета !
Сядзь  на  лаўку, ды  глядзі  на  неба.
Ці  на  вішні – вунь, як чырванеюцца...

Да  суседкі  сходзь.
Пагавары.
Вам, удвух,
перасудзіць  што, знойдзецца !
Не  згніе  хадзяйцтва, не  згарыць.
Адпачні,паберагі  здароўіца...

Вось  таму – я, з  раніцы, ды  збёг.
Баба  тут   мяне  і  не  дастане!
Вуды  разматаў, 
на  беражок  прылёг...
Вецер  паплавочачкі  хістае...

Можа  што  і  клюне...
Можа  не-е-е...
Справа жа, ня  ў  рыбе – на  патэльню !
Паляжаць, памарыць, ў  цішыне...
Бо, Канары  бачыў толькі  ў "тэліку".

Шмат  якіх  краёў  пабачыў  я,
па  "яшчыку".
Не  бываў...
Пабудзеш  там  на  нашу пенсію !
Я жа  вам 
не  нейкі  там  Мікэля  Плачыда,
мне  на  возеры  пабыць,і  то – ўжо  весела…
*+*
5 ліпеня 2013г.
**( шчэ – ещё;  лепшы – лучший; сіеста – время отдыха в южных странах; дзЕсьці – где-то; 
лайдАк  - бездельник; адпачні – отдохни;  хістАе  - колеблет; справа – дело; патЭльня – сковорода; 
памАрыць  - помечтать; шмат  - много; пабАчыў – повидал; “тЭлік”,“яшчык” – телевизор /жаргон/).
 


Рецензии