Дитинство

   Ранок.Дихає річка туманом,
   Трави росяні сріблом блищать.
   -Прокидайся, всміхається мама,
   Тато в поле тебе хоче взять.

   Я щаслива...куди й сон подівся,
   Поспішаю,щоб він не чекав.
   Взяв за руку, до мене схилився,
   Й ніжно в щічку.. поцілував.

   І любов*ю всміхалися очі...
   Наче вчора усе це було..
   А душа моя знову так хоче
   У дитинство, у рідне село.

   Тихо в полі.Достигла пшениця...
   Колосок розтирає руками.
   -Починати пора косовицю
   І всміхається: Пахне хлібами.

   Знаєш,тату,ми дружня родина.
   Посивіли.Та ми твої діти.
   Найдорожча, ти наша людина.
   Вже несуть тобі правнуки квіти..


   У зажурі схиляємось,тату,
   Хоч років промайнуло багато
   Та в серцях наших біль не стихає
   І нашіптує пам*ять: Немає...немає.
   Немає...


Рецензии
Татьяна, благодарю вас за красивую чистую мову. Было начал читать современную украинскую прозу, но у некоторых авторов так много неологизмов и новых зимствований, что ощущение прикосновения к искусственному языку. Ваши стихи читаются легко и чисто. Благодарю.

Алексей Косенко   27.08.2016 21:06     Заявить о нарушении