На iвана купала

«Пливи,  вінок,  на  пошук  долі
На  водах,  землях,  в  небесах,
Червоним  маком  станеш  в  полі,
Розкішним  дубом  у  лісах.

Де  сонце  з  долею  говорить,
Чи  вітер  буйний  обніма  -
Скажи,  що  смуток  уже  ловить:
Одна – однісінька,  сама.

Пливи  чимдуж  між  берегами,
Полинь  у  милий  мені  край
Де  свекри – рідні  тато  й  мама
А  милий  щедрий,  як  розмай.

В  садах  завжди  весна  буяє,
А  в  полі  –  жито  золоте,
Рідня  за  щастя  привітає
Й  сім’я  у  радості  зросте.

Де  на  долині  кущ  калини,
Бузок  під  вікнами  цвіте,
Люблять  і  славлять  Україну
Й  Купалі  дякують  за  те!»

Вінок  у  воду  опустила,
Вечірня  зіронька  зійшла,
Дівчина  Господу  молилась
Серед  борінь  Добра  і  Зла.
30.06. 2013р., Київ


Рецензии