Вожык

      

***

На белорусском языке

Бегаў вожык па дарозе,  а  за ім сабакі.
Заступіўся батька  мой і прынёс   дахаты.

Вожык хуценька  скруціўся ў куточку ціха,
А калі схаваўся ў шафу,  завялося ліха.

Увесь абутак перабраў ён  і  ўсё праведаў,
Нешта фыркаў і злаваў, ды так смешна бегаў.

Закруціўся ў паперу, нібы мяч футбольны,
Усю ночку шамацеў, а раніцай змоўк ён.



***

Фото из интернета


Рецензии