Бирче сабырлык...

Кайткан  саен,  кысып  кочакладын,
Куеныннын  биреп  жылысын,
кYзлэремэ  соеп  карадын  син,
Йозлэреннен  биреп  яктысын.

Таннан торып  сыйлар  пешерден  син,
Кочлэр  остэп  мина  яшэргэ.
Жэйлэремнен  нурын  алып  киттен,
Ничек  синсез  козгэ  житэргэ...

Мина  сокланып  та  туялмадын,
гYя  миндэ  генэ  ботен  матурлык,
Чиксез  изгелеген  багышладын мина,
Бирче, Энкэм, хэзер  сабырлык.

Синен  кунел  нурларында ускэнгэ мин,
Бар  доньянын  тоям  жылысын,
Теге  доньялар да булу  дорес  булса,
Сина тияр ожмахларнын ин-ин  яктысы.

Син  барында,  Энкэм,  бала  идем,
Эйтерсен  лэ,  усмер  бер  кызчык.
Хэзер  менэ,  оясыннан  егылып  тошкэн,
Канатлары  сынган  бала  сыерчык...

28.06.2013


Рецензии