Еньовден

Еньовден с букет от билки
буди още във зори.
Искам днешната горчилка
с чудо той да изцери.

Да се ширнат небесата
сини и с дъга отвред,
да цъфтят цветя в полята
и пчели да сбират мед.

Хубавата ни земя да ражда
плод и силни класове.
Яребици да се заобаждат,
да се люшкат ветрове.

Искам планините наши
да са пълни със живот.
Който иска - не се плаши!
А щом можем - сме народ!


Рецензии