Слiди минулого

             Сестричці  Валі
В  тобі  грало  величне  минуле,
Споконвічна  козацькая  кров,
Що  у  інших  давно  промайнуло
Під  вагою  пройдешніх  Покров.

Ось  стоїш  ти  в  саду  яблуневім
У  красі  поколінь  -  чарівна, 
А  на щічках  у  ямках,  рожевих
Виграває  зваблива  весна.

Вже  давно  та  війна  відгриміла,
Сиротою  без  батька  зросла,
Та  ніяка  ворожая  сила
Відібрати  красу  не  змогла.
 
Нас  у  праці    матуся  зростила,
І  зробила,  що  тільки  змогла,
Десятирічку  ми  всі  закінчили,
Хоч  початкову – дітей  півсела.

Розбрелася  трійня  межі  люди,
Де  кожний  знайшов,  що  шукав:
Зерна  надії  зростають  усюди
Де  хотів,  вмів,  боровся  і  знав.

Хоч  найменша,  та  ти  вже  далеко,
Разам  з  братом  в  обіймах  батьків,
Де  над  вами  схилились  смереки,
Добрий  гість  моїх  спогадів  й  снів.
         24.06. 2013р., Київ


Рецензии