На випуск 2013

Във този свят компютърен, объркан и жесток,
свят на съблазни и лъжи, на сблъсък по площадите,
когато всички сме за себе си еднакво враг и Бог,
във този днешен свят на ход сте вие, младите!

На ход сте вие, младите! Възможен ли е спор,
когато аз чета в очите ви промяната,
желанието всичко гнило да получи бърз отпор,
а и решимостта да идете докрай с заканата?

На ход сте вие, младите! Аз вярвам – обичта ви
гореща ще е като жарък юлски ден,
защото не омразата, а любовта човека прави
щастлив, богат и с мъдрост надарен.

На ход сте вие, младите! Пред вас е този век
и вие сте за него вече и надежда, и опората.
Бъдете здрави и на добър час във пътя ви нелек!
И нека името ви да е светло и добро сред хората!


Рецензии