Гiтара

 Юних  років  тяжких   і  щасливих
 Ця  гітара  подруга  й  любов,
 Життя  пронесла  в  своїх співах, 
 Ділив  горе  й  кохання  знайшов.
 П р и с п і в:
 Ось  заграла  плакуча  гітара,
 Там  де  обрій  у  небо  злітав,
 Де  недоля  хлопчину  спіткала,
 Рідних  й  світ  він  уже  покидав.

 Струни  стогнуть,  сміються  і  плачуть,
 Убираючи  зиму  в  весну,
 Пальці  бігають,  ковзають,  скачуть
 Та  мелодію  грають  сумну.
 П р и с п і в:
 Ось  заграла  плакуча  гітара,
 Там  де  обрій  у  небо  злітав,
 Де  недоля  хлопчину  спіткала,
 Рідних  й  світ  він  уже  покидав.

 Де  у  нього  набралось  завзяття
 Тож  на  ноги  він  стрімко  піднявсь
 І  на  зустріч  життєвім  багатті
 Крильми,  мов  орел,  розпроставсь.
 П р и с п і в:
 Знов  заграла  співуча  гітара
 Там  де  обрій  у  небо  злітав,
 Засіяла  щасливо  заграва,
 Він  долю  зустрів  й  привітав.

 Вже  в  минулім  страшні  буревії,
 Зараз  інша  гітара  звучить,
 А  у  пальцях  і  струнах  надії
 Все  життя,  мов  сльозина,  бринить.
 П р и с п і в:
 Знов  заграла  співуча  гітара
 Там  де  обрій  у  небо  злітав,
 Засіяла  щасливо  заграва,
 Він  долю  зустрів  й  привітав.
       10.06. 2013р., Київ


Рецензии