А що треба для щастя?

-А що тобі, дівчинко, треба для щастя?
Машинку круту чи будинок на морі,
Чи слово "кохаю" на лівім зап'ясті,
А може із неба весіннії зорі?

Весну поміняти з зимою місцями
Або щоб без слів розумілися люди?
Чи, може, суцільні твої мелодрами
Весь день, щоб не йшла ти нікуди?

А що як палац по середині Львова
Або у Парижі? Де ти бажаєш?
А може ти хочеш нову, стильну мову,
В якій слово "біль" рівносильно "втішаєш"?

Чого ж тобі, дівчинко, треба для щастя?
Маленька така, а в очах недовіра.
-Мені б, дядьку, трохи тепла від багаття,
Ще можна удачі, але того в міру!


Рецензии