Афган

Звукова доріжка якості HD
http://salamandra.orgfree.com/stg/afgan.mp3

Мені наснився страшний сон.
Солдати кучею, брудний перон.
Моє лице в вікні,
Жінки і діти,
Смердючий почекальні зал,
Неголений таджик,
Чужий, запльований вокзал.

Перекидається у урвище,
Підірваний, обпалений Газон.
Біжу, кругом вогонь,
… незв’язно,
Поле, знову я,
Уже лежу, ніби рілля.
Немов підрізаний вогненною косою
Паде на землю жовтий колос.
І той страшний, нелюдськи голос,
І гостра біль.
Вогонь сичить, пече,
Бере в кільце,
Горить усе навколо,
Полум’я в лице.

Земля - рудий із щебенем пісок,
Каміння, Ф1 в руці і ДШК станок,
Дорога, безіменний перевал,
Я на броні.
Малий привал.

Ось знову той страшний вокзал.
А спогади, неначе вал.
Усе повторюється, я,
Той крик і дика метушня.

Хтось молиться, —
Допоможи нам Боже і Аллах…
Під шкірою холоне.
Дика біль і страх…
Той спомин в душу знов заліз,
Прокинувся, а очі повні сліз.

Невже я там?!

А місяць світить у вікно,
Як добре, що було то так давно.
Поправив ковдру на дитині,
Не спатиму до ранку нині.

Як в котрий раз, я не засну,
Аж поки час не обірве,
Тих спогадів невидиму,
На все життя натягнуту струну.


Рецензии
Ігорю! вітаю ТЕБЕ з ГАРНИМ віршем! Творчих успіхів!

Александр Баев   27.06.2013 20:32     Заявить о нарушении
Дякую Вам пане Олександре! Дякую за відгук Українською мовою.
Спасибочки за искренность. Люди Вашего возроста если уж говорят, то только правду. А тема, которую Ви затронули - правда из правд. Вот ещё одно стихотворение о медсестричке, которая погибла на той, не нашей воне. И сколько еще душ, близких и далёких, попрося меня о себе рассказать?
Спасибо за визит, приходите еще. Пишите, мне интересно мнение человека, знающего чувство радости, потерь, обид, любви, потери…
Спасибо Вам.

Игорь Стожар   29.06.2013 15:31   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.