***

Багато змін ми бачимо улітку:
Усім набридла вперта комашня.
І можемо промокнути до нитки,
І від жари буває маячня.


Мухи танго жваво танцюють,
І мурашки,певно,і вночі не сплять.
Джмелі із шершнями вальсують,
У свій полон всіх хочуть взять.


І не спиться улітку до ранку.
Ніч коротка, лягай- не лягай.
І вже сонце зирне на світанку,
У віконце і скаже: «Вставай!»


І соловейко спів шліфує,
Він голосу свого не береже.
І  подумки в світах мандрує,
В гнізді кохану вірно стереже.


Ліси дарами влітку квітнуть,
Гриби з пташками гомонять.
В озерах риби косяками линуть,
І клишоногих  раків суне рать.


Веселка спрагла з джерела нап’ється,
І зорі-перли у вічність полетять.
Все влітку казкою здається,
У серці ллється благодать.


Рецензии