Менi назустрiч над вечiрнiм морем...

Мені  назустріч  над  вечірнім  морем
полинув  вітер,  пристрасний  і  хижий.
Під  ноги  хвиля  стелеться  в  покорі,
і  біла  піна  берег  ніжно  лиже.
Прослав  на  хвилях  місяць  білу  смугу -
то  шлях  для  всіх,  кому  у  серці  тісно.
А  я  топлю  в  морськім  припливі  тугу,
й  зникає  журно  в  шумі  його  пісня...
ЗнакИ  людей  на  пісковОму  пляжі
змивають  вічнії  невтомні  води.
Під  ранок  клИнопис  слідів  розкаже
про  мев  морських  вечірні  хороводи.
Стоїть  на  обрії,  мов  привид, човен:
рибалки,  певно,  закладають  сіті...
...Цілунок,  що   жаги   й   відваги   повен,
несе  мені  морський  коханець  -  вітер.


Рецензии