Не дивися у прiрву

Не дивися у прірву глибоку,
Де зникає безслідно усе,
Що живе на землі аж до строку,
Коли доля сюди занесе.

Хай та прірва тебе не ковтає,
Проси долю -  сюди не занось,
Бо єство твоє жити бажає
І зникати не хоче чогось.

Бо ще думка твоя не стомилась,
Іще птицею хоче літать,
Не всього, що хотіла, добилась,
Тож і хоче іще працювать.

Доброту щоб лишити на згадку
Яку всім дарував на землі,
Тоді скоришся врешті порядку
І ти щезнеш навічно в імлі.

Ти не знаєш чи доля почула
І до тебе прихильна, чи ні,
Чи послухала й миттю забула
І у прірву штовхне тебе в сні.

Свою долю ніхто з нас не знає,
Вона робить як хочеться їй,
Когось милує, когось карає,
Всі скоряються долі своїй.

Залишається Бога молити,
Щоб продовжив  твоє він життя
І щоразу у Нього просити
За гріхи щоб прийняв каяття.
03.06.13.


Рецензии