Ахъайна за рикIин сир...

Ваз кIанивал, икьван къизгъи цIай галай,
АкI хьанай заз, вилерай чир жедай хьиз.
Низ чидай хьи, къведа са кьуьд къай галай,
Маргъал ягъаз ашкъи авай зи рикIиз…

Вал, чепелукь шеминал  хьиз, элкъведай,
Байихначни а бухахдал гьейран на?
Гьар акурла кIвач алтадиз къекъведай,
Чара тежез вун хьтин са яр туна.

Ви гьар са гаф, жавагьир хьиз, азиз тир,
Тух жедачир гафаривай а верц1и,
Геж ят1ани, ахъайна за рикIин сир,
Лугьумир на, зари я ман, сив херци...


Рецензии