Нерушимая Стена!
В златом обличье
Под свод небес вознесена
Вовек хранит свое Величье
Здесь - " Нерушимая Стена !"
И дух смущен, и жилка бьется
В сознаньи хмари пелена,
И ничего не остается
Лишь - " Нерушимая Стена!"
Атакой ярости и боли
Заставит тьма дойти до дна
Нас с сокрушенной ложью волей..-
Есть - "Нерушимая Стена!"
В старинной лавре , в сердце храма
В молитве - предков имена,
Святых превечная охрана
И - "Нерушимая Стена !"
Какими б не были исходы
И потрясений времена
Благословенны те восходы,
Где - " Нерушимая Стена!!
Празднование
в Неделю Всех святых (первое воскресенье после Троицы)
_______________________________________________
Икос 4
Слышит и знает весь мир, яко Пресвятая Богородица возжигает в сердцах русских людей мужество, и силу на подвиги и защиту отечества, боримаго от иноплеменников, подает, и помощь Свою благодатную посылает всему воинству русскому. Исповедующе таковую веру нашу и чудесное заступление Царицы Небесныя во дни бранных нашествий на землю нашу, тако воспеваем Благодатней: Радуйся, народу русскому на врагов поможение; радуйся, земли нашей на изгнание иноплеменников благодатное подкрепление. Радуйся, вождей воинства русскаго тайное вразумление и умудрение; радуйся, ненавистников рода человеческаго посрамление. Радуйся, пламень вражды разжигающих грозная Наказательнице; радуйся, всех пекущихся о мире всего мира необоримая Помощнице. Радуйся, Богородице, Стено Нерушимая, Заступнице наша и утешение.
Кондак 5
Боготечная звезда явилася еси, Присноблаженная, всем блуждающим во тьме страстей и пороков, Твоим бо вразумлением множество и тяжких грешников от беззаконных дел отвращаются и к Богу с покаянием прибегают, вопиюще Ему: Аллилуиа.
Икос 5
Видящи Премилосердая Владычица гибель душ многих, во власть греха и скверны сатаною исхищенных, по неизреченной любви к роду человеческому предваряет их на помощь, от пути гибельнаго отвращает и на путь спасения наставляет. Радующеся дивному милосердию Царицы Небесныя, вси вернии тако глаголют: Радуйся, путь спасения всем нам показующая; радуйся, гордости и гневу сердцами нашими владети возбраняющая. Радуйся, чревоугодником и пияницам строгое вразумление; радуйся, ленивым и безвольным крепкое побуждение. Радуйся, живущих блудно к покаянию приводящая; радуйся, грешников, к Тебе с верою прибегающих, скорое исправление. Радуйся, Богородице, Стено Нерушимая, Заступнице наша и утешение.
Свидетельство о публикации №113060301429
Над нами вздымает руки святые
За жизнь на земле,за правое дело
Идут умирать бойцы молодые!!!
Надежда Халилова 04.09.2014 01:30 Заявить о нарушении
Владимир Степанов 4 23.01.2015 08:03 Заявить о нарушении