Зачем Вам руки целовать

Ну що, мій отче, будемо молитись!
Чи може  в інший раз до Вас прийти?
Скажіть ,будь ласка святий отче,
Чого це раптом зблідли Ви?
Невже  замало я поклала
На ваший стіл цих "папірців"?
Я ж договір не укладала,
Щоб змити  всіх своїх гріхів.
Навіщо правду Вам всю знати,
Коли мій Бог про все те зна?
Навіщо,   отче,  вам руки цілувати,
Ви ..теж , людина, бачте  не свята.
У Вас,мабуть гріхів моїх побільше,
Ті перстні на руках, про те кричать,
Тай на обличчі геть усе написано,
Як більше би з мирян оброк зібрать.

Он там, Ірині кинув батюшка накидку,
Вона йому ,все чисто про свої гріхи.
А за спиною , Галька аж  зігнулась та нависла,
І нагострила вуха, щоб зібрати всі плітки.

Стоять,так натовпом,  немов барани в стаді,
Одне за одним в чергі, щоб дістати благодать.
І слухають.. сміються, і глузують люди   з себе,
Ідуть немов дурні.Ідуть- священнику на "лапу дать".


Рецензии