Сам на сам проти бруду свiту...

*   *   *


Сам на сам проти бруду світу,
проти Космосу злих стихій.
Остогидло ховатись в жито,
не зчинивши останній бій.

Проти дикої диктатури
споживання і небуття.
Вечори — то мої тортури,
кожен — серця шматок відтяв.

Сам на сам, а memento mori -
наче друга міцне плече,
через біль веде, через сморід,
є шоломом, щитом, мечем.

Як не сил, дай хоч трохи люті
та ненависті хоч ковток,
бути грізним, незламним бути -
так Тебе не молив ніхто!

Безперечно, слова — полова,
та тьмяніють без них діла.
Я чекаю від Тебе Слова,
щоб ожити душа змогла.

І коли яничарів зграя
зрадить батьківські небеса -
здезертирую навіть з раю
з ними битися...Сам на сам.


Рецензии