Фiлософiя життя

        Похмурий дощовитий день наводить на такі найрізноманітніші думки... і чогось не дуже оптимістичні.. хоча як реальність може бути оптимістичною... вона не похмура, і вона не надто весела - це просто реальність. 
              Хоча .. ні. Тоді - чому пи постійно про щось хвилюємося, переживаєм... на щось сподіваємося, адже реальність вона одна, і її не змінити... Може й справді краще довіритися східній мудрості: Бажання породжують страждання. 
 Щоб позбавитися від страждань - потрібно відмовитися від бажань. 
             Творці комунізму зазначали, що кожному усе повинно бути по потребах, і від кожного за його можливостями. Але це ж тоді виходить - ТІЛЬКИ ПО ПОТРЕБАМ. А скільки всього є, без чого ніби як і можна обійтись, чи не можна уже, чи може не від усього... хто знає..
             Узяти наприклад основний закон економіки - закон обмеженості світових ресурсів. Теж не заперечує попереднє... А релігія, що також задає усю строгість нашому життю.
            Питання постають якби самі собою, життя ставить перед нами постійно нові та нові морально етичні задачки та проблеми. Чи ж наприклад бурхливий розвиток людства: чи комусь із нас він потрібен? Адже еволюціонує все - і добре і погане... А вся економіка, і постійна бородьба за виживання тільки спонукають виробників ліків не тестувати власну продукцію, виробників зброї - створювати все нову і нову, очільників влади - думати як би їх не скинули, низи - як би їх не придушили, і все це в умовах такого розвитку та зміни життя.
             Чи ж кожен зорієнтується в такому навколишньому просторі? Хоча, життя уже не те і люди не ті... ми навчилися активно адаптуватися у таких обставинах, про які сто років тому ніхто не уявляв, відійшли від природи і прийшли до віртуальності.
             Що воно є та віртуальність... ) Вона зберігає наші думки, ділиться з нами усім що у неї є... Ми можемо бачити чи чути людей які так далеко від нас. І неважливо, що говорять усілякі містики, що колись ми могли робити це самі без усяких приладів - ми це втратили, і мабуть не просто так. Мабуть не заслужили.
            Що ж кожен може вирішувати сам за себе, що йому робити, та вибір робиться все одно з кола вузьких міркувань, та можливостей тієї єдиної людини якою є - ТИ.
            Що ж тоді є оцей правильний вибір, у який треба попасти як ГОЛКОЮ В ТОЧКУ НА НЕБІ!!!
 Багато думок є і з цього приводу... купи просто. Але ж чи все так просто... ні не все.
 То ж давайте обговоримо власне цю тему, хто має бажання, пишіть!!!!!!! Будь-ласка. ;)

|31 сер 2010|


Рецензии