I стануть днi летiти, як скаженi...

*  *  *

…І стануть дні летіти, як скажені;
свята та будні, будні та свята…
Посватається дірка до кишені
і зморшками розпишуться літа.

Не надихнуть ні люди, ні події
на добре слово, на рядок живий –
не козаки довкола – гречкосії,
не правди б їм, а їжі та грошви…

І буде воля кликати до бою,
але забракне і бажань, і сил…
Від цих видінь та долі отакої
позбав мене і, Господи, спаси.


Рецензии