Зараз не час пiдставляти щоку...

*  *  *

Зараз не час підставляти щоку –
око за око нині!
Душу загнали у глухий кут
окупаційні тіні.

Зиркають люто, зубами скриплять,
жадібні, злі, лукаві…
Продане небо, чужа земля
і спотикання камінь.

Та скиглити, друже, немає підстав,
рано нам помирати.
Вір у Мухамеда, вір у Христа –
зброю тобі тримати…

В кожному русі – повстання, гнів,
терпіння й покора – потім!
За вікнами – фронт, ти – на війні
Духа й земної плоті!


Рецензии