Гей, козаки!

Покинув  все – матір  стареньку,
У  світ  за  очі,  скрізь,  повсюди…
Гей,  козаки!  Україну -   неньку
Без  вас  розділи  чужі  люди.

Десь  є  краще,  може  й  більше,
Як  завжди  там,  де  нас  немає,
Вдома  сила  й  воля  завше
Людьми  і  краєм  приростає.

У  небі  журавель,  синиця  в  жмені,
Не  лиш  в  душі,  в  щирих  серцях:
Сповна  любіть,  до  глибини  кишені,
До  змісту  й  вмісту   в   гаманцях!

Тут  своє  шукай,  на  Батьківщині,
Трудись,  твори,  борись  повсюди,
Стань  захисником  їй,  вірним   сином,
Щастя  лиш  у  боротьбі  здобудеш.

«Борітеся – поборете!» -  гучно  звучить,
Тарас  нащадків  закликає…
Своя  держава  –    ця  історична  мить
Зобов’язує  й  благословляє!
         20.04. 2013р., Київ


Рецензии