Осiнь

Крихiтний промiнчик,
Листя золоте.
Зблисне, як камiнчик,
В рiчку упаде.

Чиста i прозора
То була вода.
А тепер червона –
Осiнь вже прийшла.

Срiбними дощами
Сипле день-у-день.
В вогкому туманi
Мов застигло все.

Крапелька зiрветься,
В вiтах задзвенить.
Сонце не смiється,
Лист не шелестить.

Тихо ходить осiнь,
Розмалює сад.
I до горизонту
Журавлi летять.

Щось кружляє сонно,
Бiле i м’яке.
Сяде на вiконце.
Але ж осiнь ще!


Рецензии